Keresés
Close this search box.

Gyorskölcsön: megoldás nem várt helyzetekre

A gyorskölcsön nem más, mint egy olyan személyi kölcsön, amit nagyon gyorsan bírálnak el, és nagyon gyorsan utalnak a számládra. Fontos tudni, hogy a személyi kölcsönökön belül külön kategóriát képviselnek, emiatt az árazásuk is eltér azoktól – mondhatni a gyorsaságnak ára van.

A gyorskölcsönök alapvetően drágábbak, de lényegesen gyorsabban juthatsz pénzhez

Ma már számos pénzintézetnél igényelhető gyorskölcsön, ami egy egyszerű és gyors megoldást jelenthet az átmeneti pénzhiány kezelésére. A gyorsaságból adódó kockázatot a pénzintézetek érthető módon megfizettetik az ügyfelekkel, így ha egy ilyen hitel mellett döntesz, akkor be kell vállalnod a nem ritkán 22-24%-ot is elérő THM-et is.

Az életben azonban gyakran adódnak olyan helyzetek, amikor nincs idő arra, hogy olcsóbb, de lényegesen hosszadalmasabb eljárással járó hitelt keress: amint beüt a baj, azonnal cselekedned kell. Erre nyújt a gyorskölcsön kiváló megoldást, ha sürgősen pénzre van szükséged, hiszen ha minden kért feltételnek eleget teszel, akkor akár pár órán belül pénzhez juthatsz, ami rendkívül nagy segítség lehet egy nem várt helyzetben.

A gyorskölcsön első előnye: nincs szükség ingatlanfedezetre

A gyorskölcsönhöz – a személyi kölcsönhöz hasonló módon – nincs szükség ingatlanfedezetre. Így nem jelent problémát ha nincs ingatlanod, vagy a meglévőt nem szeretnéd fedezetként bevonni a hitelügyletbe. Az sem mellékes, hogy jelentős költségeket is megspórolhatsz ezzel, hiszen nem kell sem az értékbecslés, sem a közjegyző díjával számolnod.

A gyorskölcsön második előnye: szabadon felhasználható

Ez azt jelenti, hogy a kapott összeget arra költöd, amire csak szeretnéd, azaz a banknak nem kell az igénylésnél megnevezni a hitelcélt, ahogy a számlákat sem kell gyűjtögetni ahhoz, hogy beszámolj a pénzintézetnek arról, hogy mire, mennyit fordítottál.

A gyorskölcsön harmadik előnye: akár online is igényelhető

A gyorskölcsön igénylése hasonló a személyi kölcsön igényléséhez. Első lépésként tájékozódnod kell arról, hogy milyen alapfeltételei vannak a kölcsön igénylésének. Ha ezeknek megfelelsz, akkor következhet azon elvárt dokumentumok benyújtása, amelyek alapján a bank elbírálja a hiteledet, és pozitív döntés esetén a rendelkezésedre bocsátja az igényelt összeget. Mindez akár egy napon belül megtörténhet.

A gyorskölcsön igénylése rendkívül egyszerű: végig lehetőséged van az online igénylésre, ami azt jelenti, hogy az egész folyamat, az igényléstől az elbírálásig elektronikus úton történik. Ennek köszönhetően nem lesz szükség személyes találkozásra, hiszen a bank a kifizetést pozitív elbírálás esetén átutalással teljesíti. Az online igényléshez ráadásul gyakran kapcsolódik kedvezmény, sőt, az is megeshet, hogy olcsóbban kapod így meg a hitelt, mintha azt hagyományos úton igényelted volna.

A gyorskölcsön igénylése hasonló a személyi kölcsön igényléséhez. Első lépésként tájékozódnod kell arról, hogy milyen alapfeltételei vannak a kölcsön igénylésének. Ha ezeknek megfelelsz, akkor következhet azon elvárt dokumentumok benyújtása, amelyek alapján a bank elbírálja a hiteledet, és pozitív döntés esetén a rendelkezésedre bocsátja az igényelt összeget. Mindez akár egy napon belül megtörténhet.

A gyorskölcsön negyedik előnye: alacsony az igényelt összeg és rövid a futamidő

A gyorskölcsön általában egy alacsony összegű kölcsön, ami 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjed. Ez egyrészt a hitel magas ára miatt nem is baj. Az alacsony hitelösszegek mellett a rövid futamidő választása is kedvező, mert néhány százezer forintot akár egy év alatt is vissza lehet fizetni anélkül,, hogy az túlságosan megterhelné a családi költségvetést.

Gyorskölcsönt kérhetsz a saját számlavezető bankodtól, aminek az a nagy előnye, hogy a bank már ismeri a költési szokásaidat, tisztában van a jövedelmi helyzeteddel, és azzal, hogy mennyit keresel havonta. A saját bankod könnyebben fog hitelt adni, mint egy olyan pénzintézet, ahol még új ügyfélnek számítasz.

Természetesen a legkedvezőbb konstrukcióra vadászva választhatsz más bankot is – csak egy hitelkalkulátort kell használni a megtalálásához. Ott be kell írnod az igényelt hitelösszeget és a kiválasztott futamidőt és már láthatod is, hogy milyen alternatívák közül választhatsz. Könnyű dolgod lesz, hiszen a kalkulátor sorba rendezi a hiteleket, látni fogod a gyorskölcsönök THM-jét, a kamatot, a teljes visszafizetendő végösszeget. Az otthonodból, kényelmesen intézheted a banki ügyeket.

Figyelj a THM-re!

Amikor a számodra legmegfelelőbb gyorskölcsönt akarod kiválasztani, akkor a legfontosabb paraméterként a teljes visszafizetendő összeget kell figyelembe venned. A kölcsönök összehasonlításában a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) jelenti az igazi segítséget: amennyiben egy hitel THM-je alacsonyabb akkor az kevesebbe fog kerülni neked – alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészleted, és kevesebbet kell majd visszafizetni a futamidő alatt. Lényeges, hogy a kamat és a THM nem egy és ugyanaz, bár a kamat fontos információ, de a hitel teljes költségét a Teljes Hiteldíj Mutató adja meg.

Gyorskölcsönök esetén a különbség – tekintettel arra, hogy alacsony az összeg és rövid a futamidő – pár ezer forintot tesz ki, de ez sem mindegy, hogy a te zsebedben marad, vagy a banknak gyűjtögeted.

A cikk második részében a gyorskölcsön online igényléséről tudhatsz meg hasznos információkat – tarts velünk akkor is!

Megosztás

További cikkeink

Írj nekünk