Keresés
Close this search box.

Áruhitel vagy hitelkártya? Segítünk: Mindkettő és még valami!

Ünnepek, családi események, váratlan kiadások. Általában ilyen ókor fordulunk leginkább áruhitelhez. Ha szerencsénk van még 0%-os THM-et is kifoghatunk, de ha nem, akkor is egész jó feltételekkel juthatunk hozzá, sokszor egyszerű az igénylés akár egy üzletben, akár online végezzük a vásárlást.

Hitelkártyát a tudatos felhasználók kizárólag vásárlásra használják pénzvisszatérítés reményében. Az áruhitel mégis közel áll hozzá. Több banknak is van már erre alkalmas hitelkártyája. Nézzük is meg, miként lehetséges ez és milyen előnyökkel bír.

Egy kis matek

Maradjunk a már szokásos példánknál, vagyis a hitelkártya keretünk 300 ezer Ft. Vásároljunk vele egy TV-t 200 ezerért. Ezt a vásárlást át tudja a bankunk alakítani fix futamidejű és törlesztőrészletű áruhitellé. Képzeljük el ezt úgy, hogy a keretünket 2 zsebre osztjuk. Az egyik zsebből havonta vásárolhatunk továbbra is a fennmaradt hitelkeret erejéig, míg a másik zsebben a TV fix havi törlesztőrészletét fizetjük a futamidő végéig. Ezekkel a befizetésekkel is növeljük az újra felhasználható hitelkeretünket.

Folyamatos használattal még többet adhat

Értelemszerűen nagy előnye, hogy nem kell egyösszegben kifizetnünk 200 ezer Ft-ot a TV-re, másrészt itt is ki lehet fogni 0%-os THM-et valamilyen akció keretében, ami a bankunk „kedvessége”. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a leghasznosabb előnyéről: ez a hitelkeret a miénk. Ezt a bank már egyszer jóváhagyta nekünk és használhatjuk bármikor. Vagyis, ha úgy tartja kedvem, veszek egy TV-t 200 ezerért fix futamidejű részletre, majd egy másik boltban a maradék 100 ezer forintból veszek egy hűtőt, szintén fix futamidejű törlesztőrészletre. Majd fél év múlva, hála a TV és a hűtő befizetett törlesztőinek, lett is még mondjuk 100 ezer Ft felhasználható egyenlegem és akár újabb vásárlásból csinálhatunk áruhitelt. Mindezt munkáltatói igazolás, bankszámlakivonatok és banki hitelbírálatok nélkül folyamatosan. Hiszen ahogy írtuk, ezzel a kerettel szabadon gazdálkodhatok.

Gyorsan készpénzhez is juthatunk

Egyes hitelkártyák olyan tudással is fel vannak vértezve, hogy a hitelkeretéből utalhatunk a bankszámlánkra, ha mondjuk készpénzre van szükségünk és nem szeretnénk miatta kisösszegű személyi kölcsönt igényelni. Átutaljuk a kívánt összeget a bankszámlánkra, majd egyeztetünk a bankunkkal, hogy szeretnénk ezt fix futamidejű és törlesztőrészletű hitellé alakítani. Ez már nem lesz kamatmentes, jellemzően rosszabb is a kamata, mint egy átlag személyi kölcsönnek, de azonnal hozzájutottunk, ismét hitelbírálat, munkáltatói igazolás és bankszámlakivonatok nélkül.

Megosztás

További cikkeink

Írj nekünk